> > Program vizit?


Ghidul vizitatorilor

PROGRAM DE VIZITARE PACIENTI


In conformitate cu prevederile OMS 1284/2012 programul de vizita al apartinatorilor pacientilor internati în unitatile sanitare publice se realizeaza:


(1) De luni pana vineri în intervalul orar 15.00-20.00, iar în zilele de sâmbata si duminica programul de vizita se realizeaza între orele 10.00-20.00.


(2) Numarul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon cu mai mult de 3 paturi nu poate fi mai mare de 3 persoane si pot fi vizitati maximum 2 pacienti în acelasi timp.


(3) In situatia prevazuta la alin. (2), pentru a da posibilitatea vizitei si pentru ceilalti pacienti, daca exista solicitari în acest sens, durata vizitei va fi limitata la 60 de minute.


(4) Vizitarea pacientilor în sectiile/compartimentele de terapie intensiva este permisa zilnic doar membrilor familiei, respectiv parinti, surori/frati, cu conditia ca vizita sa se faca individual sau cel mult doua persoane, cu respectarea procedurilor interne.


(5) Prin exceptie de la prevederile alin. 1, în cazul pacientilor în stare critica sau terminala, indiferent de sectia/compartimentul în care acestia sunt internati, familia are dreptul de a vizita pacientul zilnic, indiferent de ora, sau poate solicita prezenta permanenta langa pacient a unui singur membru de familie, cu acordul medicului curant, daca conditiile din sectia/compartimentul respectiva/respectiv permit acest lucru. In caz contrar, se va asigura accesul familiei periodic la pacient, asigurandu-se un spatiu adecvat de asteptare, în apropierea sectiei/compartimentului respective/respectiv.


REGULI PRIVIND ACCESUL IN SPITAL AL VIZITATORILOR


In conformitate cu prevederile OMS 1365/2008, accesul in spital al vizitatorilor este permis numai cu respectarea urmatoarelor conditii:


(1) a) accesul se face in baza documentului de identitate si inscrierii in registrul special al vizitatorilor de catre agentul de paza;

b) accesul se permite numai persoanelor cu tinuta decenta;

c) accesul se permite numai prin intrarea principala în spital, accesul pe sectii se face pe scari sau cu lifturile cu însotitor;

d) accesul se permite numai în grup de maximum 3 persoane pentru un pacient, iar restul apartinatorilor vor astepta în curtea spitalului în zona amenajata cu banci; este interzisa asteptarea în zona scarilor;

e) pe toata perioada prezentei în incinta spitalului, vizitatorii trebuie sa poarte la vedere ecusonul care îi atesta aceasta calitate.


(2) Pentru urgentele medico-chirurgicale ale pacientilor, accesul acestora în spital este permanent.


(3) În afara programului prevazut pentru vizitarea bolnavilor, accesul în spital se face numai pe baza "biletului de liber acces în sectia.....", eliberat de medicul curant si vizat de seful de sectie sau de medicul de garda.


(4) Dupa ora 20.00, pot ramane în spital apartinatorii care au bilet de liber acces cu mentiunea "si dupa ora 20.00".


(5) Este interzis accesul persoanelor straine în spital, cu exceptia cazurilor speciale aprobate de sefii de sectie si vizate de managerul spitalului, în zonele cu risc: bloc operator, sterilizare centralizata, laboratoare, depozite de deseuri medicale periculoase, statie de oxigen.


(6) Daca managerul spitalului stabileste o perioada de carantina, conform dispozitiilor autoritatii de sanatate publica a municipiului Bcuresti, în aceasta perioada se limiteaza sau se interzice, dupa caz, accesul vizitatorilor în spital.


REGULI IGIENA PRIMARA PE CARE TREBUIE SA LE RESPECTE VIZITATORII

 • Numarul maxim de vizitatori admisi la un pacient este de doua persoane.
 • Se interzice vizitarea pacientilor de catre persoanele care prezinta simptome ale unei boli infecto-contagioase (în special viroza respiratorie, boala diareica acuta, boala eruptiva, etc.).
 • La intrarea în sectie vizitatorii vor avea echipament de protectie asigurat de spital: halat sau pelerina, botosei, iar în sectii de terapie intensiva, hemato-oncologie si masca, boneta.
 • Se vor folosi circuitele si caile de acces semnalizate pentru vizitatori.
 • Vizitatorii nu vor determina pacientii sa iasa din incinta spitalului în tinuta de spital.
 • Vizitatorii nu au voie:
 • - sa se aseze pe patul pacientului;
  - sa atinga mesele de tratament, carucioarele de pansamente, echipamente sau aparatura medicala;
  - sa atinga recipientele inscriptionate cu mesaje avertizoare de risc, de exemplu pictograma de "risc biologic"
 • Se vor respecta indicatiile medicului curant cu privire la alimentele permise, în functie de specificul afectiunii si al procedurilor de diagnostic sau tratament aplicate.
 • Nu se vor aduce în spital alimente perisabile (creme, înghetata, oua de casa, lapte de casa, etc.).
 • Vizitatorii vor respecta indicatiile personalului medico-sanitar privitoare la masurile aplicate în situatii epidemiologice deosebite (carantina, etc.).
Program vizit? - Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii - M.S. Curie Bucuresti