> > Compartiment Neurochirurgie

Compartimentul de neurochirurgie al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii MS Curie a fost infiintat in anul 2006. De la inceputul activitatii si pana in prezent au fost operati peste 2000 de copii in cadrul clinicii noastre. Timpul mediu de spitalizare este de 5 zile.

Patologia abordata este extrem de variata si complexitatea cazurilor este foarte ridicata:

– patologie tumorala cerebrala – tumori de fosa posterioara, tumori de baza de craniu, glioame.

Pentru patologia tumorala in clinica noastra se folosesc tehnici minim invazive ceea ce implica recuperare postoperatorie rapida cu reducerea duratei de spitalizare. Inciziile sunt mici, de aproximativ 4 centimetri, parul nu este ras, ceea ce are un impact psihologic major asupra copilului si parintilor. Copiii sunt reintegrati rapid in societate. Interventiile noastre sunt realizate sub microscop operator, cu instrumentar de microchirurgie. Disectorul cu ultrasunete este o unealta esentiala ce permite distructia tumorala cu protectia tesutului normal adiacent.

– patologie tumorala medulara

– patologie neurovasculara – malformatii arteriovenoase, cavernoame, anevrisme

– craniostenoze – trigonocefalie, scafocefalie, craniostenoze din cadrul sindroamelor Apert, Pfeiffer, Crouzon etc. Acolo unde este posibil (scafocefalii si trigonocefalii) tratamentul craniostenozelor este endoscopic, recuperarea fiind foarte rapida.

– hidrocefalie – tratamentul pacientilor cu hidrocefalie se realizeaza atat endoscopic printr-o ventriculocisternostomie, cat si clasic cu derivatii ventriculoperitoneale sau ventriculoatriale. Pacientii nou-nascuti cu hidrocefalie sunt spitalizati si tratati pe sectia de neonatologie. Colaborarea cu aceasta sectie este excelenta.

– disrafisme spinale – mielomeningocel, lipomielomeningocel. Pacientii cu mielomeningocel sunt operati in primele 72 de ore de viata, scazand astfel riscul infectios. Acesti micuti necesita urmarire multidisciplinara, accesibila in spitalul nostru – neonatologie, ortopedie, urologie, recuperare, cardiologie. Implicarea multidisciplinara la acesti pacienti ne-a adus rezultate excelente, astfel primii copii operati in aceasta clinica merg la scoala, sunt perfect integrati.

– defecte de tub neural la nivel cranian – meningocel, encefalocel

– patologie spinala – in colaborare cu sectia de ortopedie

– nervi periferici – reconstructii plex brahial, grefe nervoase in colaborare cu chirurgia plastica.

Beneficiem de o sala de interventii construita la standarde internationale, din arsenalul sectiei facand parte – masa chirurgicala cu libertate de miscare in toate planurile, flux laminar intraoperator, microscop operator, aspirator cu ultrasunete, coloana endoscopie, instrumente microchirurgie.

Echipa neurochirurgicala este formata din 4 neurochirurgi formati in Franta, Anglia si Canada cu experienta in domeniul neurochirurgiei pediatrice.

Compartiment Neurochirurgie - Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii - M.S. Curie Bucuresti

rolex replica All of our Rolex watches are carefully selected. Rolex watches are guaranteed and are manufactured to 1:1 authentic Rolex watch standards.