Prof. dr. Gheorghe Burnei

        Prof. dr. Gheorghe Burnei

Mihnea si Adelina Tabara

        Mihnea si Adelina Tabara

> > Prof. dr. Gheorghe Burnei - Operatie de scolioza la doar un an si jumatate

La doar un an si jumatate, Mihnea Tabara, din Iasi, a fost operat de scolioza idiopatica infantila, el fiind cel mai mic copil din Romania caruia i s-a efectuat o asemenea interventie chirurgicala. Prof. dr. Gheorghe Burnei, de la Spitalul de Copii “Marie Curie”, cel care a realizat operatia, ne-a declarat ca micutul se va reface complet si va duce o viata normala .

Adelina Tabara, mama baietelului, ne-a povestit ca primele semne ale bolii au aparut la varsta de 7 luni: “Cand l-am pus in sezut, am observat ca intr-o parte coapsele ii erau iesite in afara. L-am dus la medic, unde am aflat de scolioza. In rest s-a dezvoltat normal, la 11 luni, a inceput sa mearga, nu avea dureri. A urmat un tratament. Cand am fost indrumata catre prof. Burnei aparuse deja cocoasa. Acum, multumesc lui Dumnezeu, e bine”.

Prof. dr. Gheorghe Burnei ne-a spus ca prin operatie a indreptat coloana vertebrala cu ajutorul unor carlige, suruburi, bare si fixatoare din titan, care au rolul de a redresa coloana si de a o mentine dreapta.

“Mihnea a avut o dubla scolioza de 45, respectiv 61 de grade. Acum diformitatea i-a fost redusa la normal. Peste 5-6 ani va urma o a doua operatie de implantare a unor tije, care sa-i permita coloanei sa creasca o data cu inaintarea in varsta”, a adaugat prof. dr. Burnei. Specialistul atrage atentia parintilor ca scolioza trebuie operata la o varsta cat mai frageda pentru a nu aparea complicatii.

Articol semnat de Neacsu Oana Libertatea Online

http://www.libertatea.ro/index.php?section=articole&screen=arhiva&sid=163605

Prof. dr. Gheorghe Burnei - Operatie de scolioza la doar un an si jumatate - Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii - M.S. Curie Bucuresti